A végelszámolás szempontjából is fontos lenne itthon tartani a két pontot.
 
Nem tudta felborítani a papírformát az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának legutóbbi fordulójában Dániel Péter alakulata, amely az éllovas NKA Pécs otthonában elszenvedett tizenhatpontos vereségét követően ezen a hétvégén egyik közvetlen riválisát, a TF-Budapest (9., 7-10) együttesét fogadja. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.   
– Legutóbbi beszélgetésünk óta három bajnoki forduló pörgött le, melyek során egyszer győzött, kétszer pedig alulmaradt együttesünk. Milyen érzésekkel tekint vissza a mögöttünk hagyott szűk egy hónapos időszakra?
– A mérkőzésekről csak egy-egy mondatban. A MAFC elleni hazai összecsapást sajnálom, bár, ha igazságos akarok lenni, azt kell mondanom, hogy ellenfelünk megérdemelte a győzelmet, de ehhez azért kellett három rendkívül enervált, fölkészületlen és kapkodó játékvezető is. A Kaszások otthonában szinte minden arcunkat megmutattuk, hatalmasat küzdöttünk és a tavalyi eredménnyel szemben most mi tudtunk hosszabbításban nyerni. A csúcskategóriás NKA ellen egy pillanatig nem játszottunk alárendelt szerepet, a véleményem az, hogy több volt ebben a meccsben, jobban megszoríthattuk volna őket. Természetesen folyamatosan értékeljük a teljesítményünket az elvégzett munkát, az eredményeket. Ebből az látszik számomra, hogy már elég markánsan kezd kialakulni egy stílusunk, ami egy nagyon pörgős, modern kosárlabdát feltételez. Viszont mutatkoznak hibáink, problémáink is, amik gátolják a továbblépést. Ezek a hiányosságok nagyon kiütköztek az említett összecsapásokon is, ellenben az is látszott, hogy alapvetően bárkivel fel tudjuk venni a versenyt, s akár idegenben, akár itthon méltó ellenfele lehetünk bármelyik riválisunknak.
– Pontosan milyen problémákra, hiányosságokat gondol?
– Amikor Dániel Petivel beszélgettünk a csapat szakmai jövőjéről, akkor természetesen nem egy évre terveztünk, hanem egy hosszabb-, illetve egy középtávú csomagot vizionáltunk. Ennek a társaságnak, amennyiben meg tudjuk tartani az értékeinket, két-három évre van szüksége, hogy ebben a mezőnyben, ami egyébként folyamatosan erősödik, igazi topcsapat legyen. Mind a MAFC, mind az NKA ellen látszódott, sőt Óbudán is tetten érhető volt, hogy a palánk alatt egyelőre nem vagyunk elég markánsak. Ezért rá kellett szánnunk magunkat, hogy itt változtassunk, és meg is tettük az első lépéseket. Pedig számomra kifejezetten fájdalmas, hogy egy nagyon jó emberrel is szakítanunk kellett, akit én kifejezetten kedvelek, de ha tovább akarunk lépni, akkor háttérbe kell szorítani az érzelmeket. Ne legyen félreértés, Joel Nshimba nem a bűnbak, mert a tőle telhető munkát igyekezett elvégezni, de nekünk másra van szükségünk, így közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Tudom, hogy jól érezte magát itt, mert figyeltünk rá, segítettük és nagyon remélem, hogy máshol is megtalálja a helyét és sikeres lesz a kosárlabdában és az élet más területein is. Szóval sajnálom. De keressük a megoldást, több mindenkivel tárgyalunk és talán annyiban könnyebb a helyzetünk, hogy már egy meglévő, látható stílussal rendelkező csapatba kell megtalálnunk a megfelelő fogaskereket. Ez sem könnyű feladat, de vannak kiszemeltjeink, akik remélhetőleg hamarosan csatlakoznak hozzánk.
– Az előttünk álló fordulóban egy közvetlen riválist fogadunk. Milyen mérkőzésre számít szombaton?  
– Egy olyan TF jön hozzánk, amelytől papíron jobbak vagyunk, de én mindig tartok az ilyen összecsapásoktól. Ősszel nyerni tudtunk az otthonukban, most nagyon fontos lenne, a végelszámolás szempontjából is, hogy hozzuk a hazait. Egy dologban bízom, de abban nagyon, hogy a kompromisszumot nem ismerő munkavégzésünk segít ennek a sikernek a begyűjtésében.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .