Az első pillanattól észnél kell lennünk, ha győzni akarunk Nagykőrösön.
 
A közvetlen riválisnak számító TF-Budapest elleni, múlt szombati fájó hazai vereségét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hét végi, tizenkilencedik fordulójában a Nagykőrösi Sólymok KE (13., 4-14) otthonába látogat együttesünk. A nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében szombaton 17 órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Péter vezetőedzővel beszélgettünk.  
– A szezon során először veszítettünk a tabellán hátrébb álló riválissal szemben, ráadásul mindjárt egy igazi „négypontos” meccset buktunk el.
– Sajnos voltak előjelei a múlt szombati teljesítményünknek, az előző heti munkánkba, mondhatni, éppen beleillett a TF elleni produkció. Enerváltan, fásultan kezdtünk, amivel meghoztuk a vendégek kedvét és önbizalmát. A második félidőben azután már mutattunk életjeleket, talán egy picit kevesebb rossz döntéssel lehetett volna esélyünk a fordításra is, de összességében nem érdemeltünk győzelmet.
– Ahogy a meccs után is kiemelted, nem ez volt az első alkalom, hogy egy félidőnyi előnyt adtunk aktuális ellenfelünknek. Mi lehet az oka ennek és mit kell tenni, min kell változtatni ahhoz, hogy a későbbiekben ez nem forduljon elő?
– Belekényelmesedtünk egy kicsit a helyzetünkbe, és az utóbbi időben több olyan hiba, probléma is a felszínre kikerült, amit korábban besöpörtünk a szőnyeg alá. Ebben nagy szerepem volt nekem is. A héten igyekeztünk változtatni a szemléletünkön, más ritmusban, más intenzitással folyik a munka a hétköznapokban. Meg kell szoknunk az edzéseken azt a típusú, ellentmondást nem tűrő védekezést, amivel a legutóbbi mérkőzésünk második félidejében mutattunk.
– A héten új játékossal bővült a keret. Ki ő és mit kell tudni róla?
– Igen, a szezon eddigi részében a bajnoki rivális PVSK csapatát erősítő Kocsis Zalánt már hivatalosan is leigazoltuk, bevethető lesz a Nagykőrös elleni találkozón. Ő elsősorban a csapat védekezésén fog tudni szintet emelni, valamint sokoldalú játékával lesz egy plusz opciónk támadásban is. Alacsonyabb, gyorsabb „small ball” szerkezetben tud ötöst is játszani, de center mellett is komfortosan mozog a pályán.
– A hét végén ahhoz a Nagykőröshöz látogatunk, amelynél ősszel, hazai pályán közel ötven ponttal bizonyultunk jobbnak. Ennek ellenére korántsem készülhetünk könnyű összecsapásra a nem éppen „vendégbarát” nagykőrösi csarnokban, ahol korábban olyan jó erőkből álló együttesek is alaposan megjárták, mint a TF, vagy a Vasas …
– Nem szabad a hazai összecsapást alapul venni, sokkal nehezebb mérkőzés vár ránk szombaton, mint legutóbbi találkozásunkkor. Amit magunkkal kell vinni az őszi fordulóból, az a lendület és az agresszív védekezés, ami itthon sikerre vezetett.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .