Nem mondunk le a győzelem lehetőségéről a bajnokesélyes PVSK ellen.
 
Múlt hét végi fontos és kimondottan értékes nagykőrösi sikerét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának huszadik fordulójában a bajnoki cím egyik fő várományosának számító Pécsi VSK-Veolia (3., 15-4) csapatát látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Péter vezetőedzőjével beszélgettünk.
– A múlt szombati, nagykőrösi találkozón nagyon határozott, koncentrált kezdést produkálunk. Mi változott a korábbiakhoz képest, hiszen az előző összecsapások némelyikén alaposan beragadtunk a rajtnál?
– Sikerült emelni a heti munka színvonalán és sikerült jobban felkeményednünk védekezésben, ami több könnyű kosarat is eredményezett a mérkőzés elején. Azt gondolom, most már látjuk, hogy ez az a stílus, amivel mi eredményesek tudunk lenni.
– A remekül sikerült első húsz-huszonöt percnek köszönhetően magabiztos, több mint húszpontos vezetésre tettünk szert, ami azonban a végén majdnem kevésnek bizonyult. Mi volt az oka annak, hogy az utolsó negyedórára eléggé visszaesett a gárda teljesítménye?
– Egy kicsit veszítettünk az élességünkből, valamint fault-problémák miatt némileg felborult az addig jól működő rotációnk is. Annak örülök, hogy többen is előléptek kulcsszituációkban, mind védekezésben, mind pedig támadásban.
– Összességében egy otthonában mindenkire veszélyes rivális ellen nagyon fontos és értékes két pontot kasszíroztunk, amellyel, ha meg nem történté tenni nem is, de valamelyest azért feledtetni tudtuk a TF elleni nem várt hazai vereséget.
– Azt a produkciót feledtetni nem lehet, azonban, a szezon során már nem először, megint sikerült jól reagálnunk egy fájó vereségre, ez pedig mindenképp bíztató.
– A hét végén a csoport egyik legerősebb csapata, a tavalyi élvonalbeli búcsúját követően egyértelműen az azonnali visszajutást megcélzó PVSK látogat Salgótarjánba. Reálisan nézve mi lehet a célkitűzés ezen a találkozón és mi kell ahhoz, hogy ez meg is valósuljon?
– Az őszi, idegenbeli bajnokin végig méltó ellenfelei voltunk az addig veretlen pécsi csapatnak. Ellenfelünk szezonját azóta edzőcsere tarkította és a keretükben is történtek változások. A játékuk átalakult az új edző, Szrecsko Szekulovics keze alatt, de, azt gondolom, – annak ellenére, hogy nálunk a nemrégiben éppen a PVSK-tól igazolt Kocsis Zalán a két egyesület megállapodása alapján ezúttal nem léphet pályára –, hazai pályán megfelelő koncentrációval és határozottsággal lehet, és lesz is esélyünk a bajnokaspiráns ellen!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .