Csak egy negyeden keresztül vitézkedtünk a szolnoki összecsapáson.
 
A rájátszásba kerülés szempontjából nagy fontossággal bíró mérkőzést játszottak az egyik közvetlen riválisuknak számító Ceglédi KE otthonában az SKSE kosarasai, akik számára nem is indult rosszul a péntek esti, szolnoki derbi. Tarjáni részről a feldobás után Hargitai gyors öt pontja adta meg a kezdőlöketet, Dragasevics két trojkájával pedig a védekezésben is eredményesen munkálkodó Dániel-legénység kisvártatva már 11–4-re vezetett. A folytatásban a ceglédiek, hatékonyabb lepattanózásukra támaszkodva, Fodor és Karavdic találataival kezdtek ugyan közelebb lopakodni, ám a piros-feketéknek, a Herendic jóvoltából főúri kiszolgálásban részesülő Kocsis sorozatos kosaraival, a nyitó negyed második felére megint sikerült a feleket elválasztó távolságot kicsit szellősebbé tenni. A játékrész hajrája viszont elsősorban Velkeyről szólt: az előkészítésből és a befejezésből egyaránt részt vállaló hátvéd a kisszünetre két pontra hozta fel az egyre inkább magára találó vendéglátót (18–20). A rövid pihenőt követően azután támadásban végképp megállt a mieink tudománya, amit kihasználva egykettőre átvette a vezetést a 6–0-ás etappal nyitó hazai gárda. Noha majd három perc elteltével Herendicnek nagy nehezen sikerült megtörnie a tarjáni gólcsendet, az ekkorra jócskán lendületbe jött Siska-tanítványok, gyors egymásutánban tizenegy pontot berámolva, a játékrész derekára immár kétszámjegyűre növelték a különbséget. A félidő hajrájában Kocsis próbálta felszínen tartani a tarjániakat, akik Hargitai és Vas-Teplán kései tripláival a nagyszünetre látótávolságba küzdötték vissza magukat (42–35).
A térfélcserét követően az SKSE területvédekezéssel próbálkozott, ám a játék menetében, lévén, a hazaiak kintről és bentről is könnyedén törték fel a mieink meglehetősen statikus zónáját, különösebb fordulatot ez sem hozott. A piros-feketék ráadásul támadásban továbbra is sokat bizonytalankodtak, rengeteg labdát eladtak, s bosszantó fegyelmezetlenségekkel nehezítették tovább saját dolgukat. Így azután cseppet sem meglepő módon a mérkőzés ezen időszakában főként a Csaba-Tóth Bence-Velkey-Karavdic kvartett kosaraira építő vendéglátók szép fokozatosan kezdték vendégszempontból kritikusra tágítani a különbséget, ami a harmadik periódus vége felé már megközelítette a húsz egységet (63–45). A tarjániak az utolsó rövid pihenő környékén Kocsis és a példamutató, elveszett labdát nem ismerő mentalitással kosárlabdázó Kuttor vezette cseresorukkal próbáltak visszaszivárogni a meccsbe, amire a kisszünetet egy 9–2-es futással keretbe foglaló Dániel-csapatnak a záró felvonás elején mutatkozott is némi halovány esélye. Csakhogy a ceglédi gárda ezt következő három akciója során, egy szem sikeres vendégbüntető ellenében, egyaránt három pontot íratott a táblára, úgyhogy 65–54-ről pillantok alatt 74–55-re alakult az immár visszavonhatatlanul eldőlni látszó találkozó állása. A Kalassai és Karavdic által a következő percekben végérvényesen révbe kormányzott hazai alakulat közönségszórakoztató mutatványok mellett ugyan a hajrában néhány könnyelműbb megoldást is bemutatott, ám így is az egymás elleni összevetésben számára igen kedvező, tizenhét pontos különbséggel győzte le a „színtelen-szagtalan” játékkal kirukkoló tarjáni csapatot.
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 21. forduló
Ceglédi KE – Salgótarjáni KSE 90–73 (18–20, 24–15, 21–15, 27–23)
Szolnok, Tiszavirág Aréna, 100 néző, vezette: dr. Varga Z., Vadász, Marton.
Cegléd: Tóth Z. 6, Velkey 10/6, Fodor M. 5/3, CSABA 15/3, KARAVDIC 19/6. Csere: Kalassai 11/9, TÓTH B. 17/3, Kovács B. 4, Berkics M. 3/3. Edző: Siska János. 
Salgótarján: Herendic 7, Vas-Teplán 6/6, Dragasevics 24/12, Hargitai 11/9, Takács A. Csere: Molnár M. 3, KOCSIS 15, Geiger 4, Monye M., KUTTOR 3/3. Edző: Dániel Péter.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–11, 8. perc: 14–19, 14. perc: 27–22, 18. perc: 40–27, 24. perc: 53–39, 28. perc: 61–44, 32. perc: 65–54, 37. perc: 79–60.
Kipontozódott: Fodor M. (32.).
 
Siska János: – Gratulálunk a fiúknak! Kemény és harcias küzdelmet tudtunk megnyerni, elsősorban a védekezésünknek köszönhetően. Külön elismerés a csapatunknak, a fegyelmezettségért, ahogyan az egész héten át gyakorolt, főleg támadásban elképzet taktikát betartották. Kiválóan működött is! Fontos volt ez a találkozó, mert az egymás elleni különbséget is hozni akartuk. Ez is sikerült, mert több mint tíz ponttal nyertünk ma este. Sok sikert kívánunk a Salgótarjánnak a továbbiakban!
Dániel Péter: – Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést támadásban és védekezésben is. Aztán a második negyed első felében több hiba is becsúszott a gépezetünkbe és csak a félidő vége felé sikerült elállítani a vérzést. A második félidőt sajnos nem sikerült úgy elkezdeni, ahogy akartuk, pontatlanok voltunk, támadásban rengeteg labdát adtunk el, védekezésben folyamatosan elcsúsztunk. Amint váltottunk a védekezésünk szerkezetén, egyből lett pár támadás, amit nem kellett felállt védelem ellen vezetnünk, tudtunk indulni. Meg kell találni a megoldást a jobb kommunikációra, mely elsősorban a védekezésünkben volt ma este gyenge. Így lesz lehetőségünk kibővíteni azt a koncentrált játékot, melyet – a nagyobb különbségű vereségünk mellet is – a ma esti meccs egyes szakaszaiban fel tudtunk mutatni.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .