Bravúros sikerrel fordult az alapszakasz véghajrájába együttesünk.
 
A feldobást követően hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem ezen a szombat esti összecsapáson fog megdőlni a bajnokság pontrekordja, hogy mást ne mondjunk, a nyitó negyed derekához közeledve, két büntetőből esett találattal, még csupán 0–2 volt a kezdetektől óriási fizikai és taktikai csatát hozó találkozó állása. A hosszúra nyújt (mezőny)gólcsendet végül, nagysokára, Moravcsik trojkája zárta le, míg a mieink első két dupláját a csapata addig meglehetősen statikus és erőtlen támadójátékába a kispadról beszállva némi lendületet csempésző Molnár szerezte. Röviddel a kisszünet előtt azután Vas-Teplán az első hazai hármast is bevágta, igaz a második felvonás elejére így is nyolcegységnyire nőtt a roppan szilárd Vasas-fal áttörésével javarészt hasztalanul próbálkozó Dániel-legénység hátránya. Ha elől nem is, nagy szerencséjükre azonban hátul a tarjániak is egészen kimagaslóan teljesítettek, 7–15 után például bő hat percig egyetlen kosarat sem engedélyeztek ellenfelüknek. Így azután, Hargitai és Kocsis gyors egymásutánban esett tripláinak is hála, a 10–0-ás etapot produkáló piros-feketék immár minimális előnnyel fordulhattak a félidő hajrájába. Ahol azonban támadásban újból megtorpantak, amit kihasználva a magukra találó Arigbabu-tanítványok egykettőre fordítottak, majd, Andrássy centergóljaival, a játérész végére 26–21-re „elhúztak”.
A harmadik periódus első két találatát ráadásul ugyancsak a Vasas csapata jegyezte, s a kilencpontos különbség és játékosai „életlensége” láttán Dániel Péternek hamar időt kellett kérnie. A gyors eligazítás, mint kisvártatva kiderült, meglehetősen eredményesnek bizonyult, az SKSE ugyanis a folytatásban támadásban és védekezésben is alaposan feljavult. A mieink a többek között egy három plusz egyes játékot is bemutató Dragasevics, illetve a megint fontos pillanatokban megvillanó Hargitai találataival vették üldözőbe az angyalföldieket, akik ugyanakkor agilis kisembereik, Moravcsik és Radics találataival egyelőre még sikerrel tartották lőtávolon kívül éledező ellenfelüket. A rivális palánkja alatt egyre szebb dolgokat produkáló piros-feketéknél 34–40-et követően Takács mutatós duplája, majd emberes zsákolása viszont kezdte mind jobban felszítani az addig hamu alatt izzó parazsat, a gárdának ismét nagy tartást adó Herendic félperces remeklése pedig végképp tűzbe-lázba hozta az utolsó kisszünetre már 43–42-es vezetéssel vonuló tarjániakat. Molnárék lendületét ráadásul a rövid pihenő sem törte meg, olyannyira, hogy a végső szakaszt, a vendégeket ismét hosszú „szilenciumra” ítélő SKSE egy fergeteges, 11–0-ás rohammal kezdte. Az utolsó öt percnek ezáltal 54–42-es állásról vágtak neki a felek, s noha a hajrája belelendülő Medve találataival a Vasas a végjátékban kicsit még ijesztgetett, a hasznosan kosárlabdázó Monye Martin 56–50-nél esett triplájával a két pont sorsa immár végképp eldöntetett. Végeredményben az erőviszonyokat tekintve bravúrszámba menő, ám a látottak alapján teljesen megérdemeltnek mondható hazai siker született, ami az utolsó négy forduló előtt ismét kedvezőbb pozícióba juttatta a rájátszásba kerülésért zajló versenyfutásban a mieinket.
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 22. forduló
Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 65–54 (7–11, 14–15, 22–16, 22–12)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 150 néző, vezette: Sallai, Gergely, Domán.
Salgótarján: HERENDIC 9, Dragasevics 9/3, Monye M. 3/3, Hargitai 11/6, Kocsis 5/3. Csere: MOLNÁR MARCELL 15, TAKÁCS A. 10, Vas-Teplán 3/3, Geiger. Edző: Dániel Péter.
Vasas: MORAVCSIK 13/3, Radics 7, Fekete V., Kelemen Á. 2, Andrássy 10. Csere: Farkas A., Cseh B. 4, MEDVE 12/9, Marcsikics 4, Dormán 2, Pleesz Á. Edző: Stephen Arigbabu.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–5, 8. perc: 4–7, 11. perc: 7–15, 17. perc: 17–15, 22. perc: 21–30, 27. perc: 34–40, 35. perc: 54–42, 37. perc: 56–50.
Kipontozódott: Dragasevics (39.).
 
Dániel Péter: – Gratulálok a játékosoknak, szerintem túlzás nélkül állítható, hogy az idei legjobb, legkomplettebb mérkőzésünkön vagyunk túl. Ahogy a találkozó előtt is mondtam, jót tett nekünk az extra hét pihenési, felkészülési idő, sikerült kicsit rendezni a sorainkat és az első lépéseket megtettük a helyes irányba. Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz, nagyon fizikális összecsapás vár ránk a Vasas ellen, de azt is tudtuk, hogy mit szeretnénk játszani mind támadásban, mind pedig védekezésben és a megbeszélteket szinte tökéletesen végre is hajtottuk. A harmadik negyed közepéig ugyan többször is úgy tűnt, hogy a vendégek meg tudnak lépni tőlünk, ez azonban nem sikerült nekik, végig követtük a tervünket, aminek köszönhetően egy viszonylag magabiztos különbségű győzelmet arattunk a négybe igyekvő piros-kékekkel szemben. Mint korábban is mondtam, céljaink elérése érdekében egy kicsit hamarabb kellett „playoff-üzemmódba” kapcsolnunk, de továbbra is a földön maradunk, folytatjuk a munkát és, ebből a győzelemből is építkezve, megpróbáljuk sikerrel abszolválni az alapszakasz hajráját.
Stephen Arigbabu: – Gratulálok a salgótarjániaknak a győzelemhez! A helyes védekezési felfogással kezdtük a mérkőzést, s ez így is maradt végig az első félidőben, a másodikban azonban nem tudtunk a megkezdett úton tovább haladni. Bár nem szeretnék tiszteletlennek tűnni és a vendéglátók teljesítményét kisebbíteni, mégis ki kell mondanom, a támadásunk olyan rossz volt, hogy azzal még egy U16-os csapatot sem tudtunk volna megverni. Képtelenek voltunk a ziccereinket és a tiszta hárompontos-helyzeteinket értékesíteni, ötvennégy szerzett ponttal pedig ezen a szinten képtelenség meccset nyerni.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .