A Veszprém elleni találkozóra is egyértelmű célokkal utazik csapatunk.
 
A Vasas Akadémia elleni, múlt szombati bravúrgyőzelmét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hét végi, huszonharmadik fordulójában a sereghajtó Veszprém KK (14., 1-21) otthonában lép pályára együttesünk. A veszprémi Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokában szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Péter vezetőedző volt segítségünkre.
– Azt nyilatkoztad, hogy a csapat a Vasas elleni, múlt szombati siker alkalmával játszotta az idei legjobb, legkomplettebb mérkőzését, amely ugyanakkor egyáltalán nem indult zökkenőmentesen. Mi volt az oka, annak, hogy az első félidőben támadásban még eléggé döcögött a gépezet?
–  Azért azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a bajnokság legjobb védelme ellen játszottunk, a piros-kékek maximálisan törekszenek az ellenfél erősségeinek elvételére és a legtöbbször meg is csinálják ezt. Az első félidőben volt néhány olyan lehetőség, amit nem dobtunk el egy még jobb opció megteremtése érdekében, valamint a helyzeteinket sem értékesítettük magas százalékkal. Hozzáteszem, az első húsz percben nem is volt nagyon sok minőségi helyzetünk.
– A harmadik negyed közepére viszont, a védekezés magas színvonalának fenntartása mellett, szépen összeállt a támadójáték is és az utolsó negyedórában valósággal bedaráltuk az egyebek mellett épp a „megtörhetetlenségéről” híres fővárosi gárdát. Meglepett, hogy a végére ilyen szinten sikerült a rivális fölé kerekedni?
– A második félidőben bátrabban mozogtunk labda nélkül, nem a pattogtatásé volt a főszerep. Készültünk erre a mérkőzésre, tudtuk, hogy nem száz pontot dobva, gálázva lehet a Vasas ellen nyerni, hanem nagyon keményen meg kell dolgozni minden egyes dobóhelyzetért. Végig hittünk a győzelemben, akkor sem estünk szét, amikor kilenc-tíz ponttal meglépett az ellenfél, ennek most meglett az eredménye.
– Rendkívül értékes volt ez a siker a rájátszásba jutásért folytatott versenyfutásban, ugyanakkor az alapszakaszból hátralévő négy mérkőzés közül még legalább hármat nyernünk kellene ahhoz, hogy a végén ne legyen izgulnivalónk. Képesnek tartod erre a csapatot?
– Említettem a múlt heti mérkőzés előtt és után is, hogy mi már playoff-meccseket játszunk innentől. A Vasas elleni győzelemmel még nem értük el a célunkat, csak tettünk egy lépést afelé. Tisztában vagyunk vele, hogy a hátralévő összecsapásokon is hasonló szemléletben kell kosárlabdázni és tudom, hogy ez a csapat képes lesz megoldani ezt a feladatot a következő hetekben.
– A hátralévő összecsapások közül papíron a most szombati, veszprémi tűnik a legkönnyebbnek, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy sima meccsre számíthatnánk a rutinos, jó játékosokat felvonultató és az utóbbi időszakban egyértelműen javuló formát mutató sereghajtó ellen...
– Valóban több A-csoportos tapasztalattal rendelkező játékos is van a veszprémi keretben, valamint semmilyen teher nem nyomja ellenfelünket. A biztos bennmaradást jelentő tízedik helyre már nem tudnak felkapaszkodni, innentől pedig teljesen mindegy, hogy a playoutnak hány győzelemmel vágnak neki, hiszen ott mindenki tiszta lappal indul. Az ilyen helyzetben lévő csapatok pedig mindig nagyon veszélyesek. Azonban amit egy hete mondtam még most is érvényes: ellenféltől, helyszíntől, körülményektől függetlenül a győzelem megszerzése az egyértelmű célunk.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .