Remélhetőleg a Jászberény ellen is megtaláljuk a győztes „formulát”.
 
A Vasas Akadémia elleni bravúros hazai sikerét követően legutóbb a sereghajtó Veszprém KK otthonában győzött magabiztosan Dániel Péter alakulata, amely az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának huszonnegyedik fordulójában az egyik közvetlen riválisának számító Jászberényi KSE (6., 12-10) együttesét fogadja. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás kapcsán csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk.
– Nem a legjobb előjelekkel vártuk a múlt szombati meccset, hiszen a megelőző napokban többen is betegséggel bajlódtak, s egyik legjobb pontszerzőnk, Dragasevics Veljko végül nem is tudta vállalni a szereplést Veszprémben. Mindezek fényében mennyire ért váratlanul a csapat kiváló teljesítménye?
– Veljko kiesésével egy kicsit felborult a tervezett rotációnk, de a csapat remekül reagált a kialakult helyzetre és többen is jó teljesítménnyel rukkoltak elő.
– A Vasas elleni, egy héttel korábbi bravúrt remek védekezéssel alapoztuk meg, legutóbb ugyanakkor inkább eredményes és helyenként kimondottan látványos támadójátékunknak köszönhettük magabiztos sikerünket…
– Többek között ezért is gyönyörű sportág a kosárlabda, hiszen minden együttes különbözik. Más-más csapatfelépítés, más-más játékrendszerek. A feladat az, hogy az adott rivális ellen megtaláljuk azokat a dolgokat, mind támadásban, mind védekezésben, amikkel eredményesek lehetünk. A veszprémi mérkőzést megelőző edzéseken például nagyon sok labda nélküli mozgást, labda nélküli elzárásos szituációt gyakoroltunk, amit aztán sikerrel alkalmaztunk a találkozón. Visszatérve, azt gondolom, hogy csapatunk erejét és sokszínűségét mutatja, hogy különböző, teljesen eltérő karakterű ellenfelekkel szemben is tudtunk nyerni.
– Három fordulóval az alapszakasz zárása előtt kedvezőnek mondható a pozíciónk a rájátszásba jutásért folytatott versenyben, ráadásul most két hazai összecsapásunk következik, közvetlen riválisok ellen. Mennyire érzed döntőnek ezt a két találkozót?
– Szinte csak ismételni tudom önmagam, számunkra innentől minden mérkőzés döntő fontosságú, így természetesen a soron következő két hazai összecsapás is.
– Hétvégi ellenfelünkkel szemben rendkívül bosszantó vereséget szenvedtünk idegenben, hiszen húszpontos vezetést követően, kétszeri hosszabbításban maradtunk alul Jászberényben. Mekkora inspirációt jelenthetnek a mostani összecsapásra nézve a novemberi találkozón történtek?
Azt gondolom, hogy egy ilyen emléket nemhogy mostanra nem felejtettünk el, de nem is fogunk, amíg csak kosárlabdával foglalkozunk. És nem is szabad! Ezekből a testközelből megélt csalódásokból lehet nagyon sokat tanulni, ezáltal fejlődni. Ezek a sport azon részei, amiket nem lehet begyakorolni edzéseken, nem lehet fejleszteni a konditeremben és nem lehet megtanulni könyvekből, előadásokból. Ezeket bizony át kell élni, bármilyen rossz is akkor. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy örülünk annak, hogy úgy alakult a novemberi mérkőzés, ahogy, sőt! Egyértelmű célunk tehát visszavágni a jászberényieknek!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .