Nagy tempójú, „futós” mérkőzésre van kilátás a Kék Cápák otthonában.
 
A TF-Budapest elleni hazai idénynyitón, főként gyenge első félidei teljesítménye miatt, elszenvedett vereségét (62–78) követően az NB I/B Piros-csoportjának harmadik fordulójában az előző évadban még az élvonalban vitézkedő Hübner-Nyíregyháza Blue Sharks (4., 1-1) otthonába látogat együttesünk. A nyíregyházi Continental Arénában vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapás kapcsán csapatunk vezetőedzőjével, Dániel Péterrel beszélgettünk.
– A TF elleni mérkőzés után eléggé éretlenül álltál a csapat első félidei produkciója előtt. Az eltelt egy hétben sikerült magyarázatot találnod, találnotok a gyenge kezdésre?
– A hét elején volt egy csapatszintű megbeszélésünk. A feladat az, hogy a hétvégi bajnokikra legyünk csúcsformában, így leginkább arról beszéltünk, hogy miben lehet, miben kell változtatni ahhoz, hogy ez sikerüljön. Azt láttam a héten, hogy a fiúk megértették a mondanivalóm lényegét. Egyébként ez a szituáció kellemesebb probléma, mint az ellentettje, hiszen a játékosokat inkább vissza kell fogni az edzéseken és nem noszogatni, hogy többet, keményebben dolgozzanak.
– Ahogy azt a nyilatkozatodban szintén kiemelted, a múlt pénteki találkozó második félidejében a csapat megmutatta, hogy az addigiaktól támadásban és védekezésben is sokkal többre képes - nagy kár, hogy addigra gyakorlatilag eldőlt az előzetesen, talán nem ok nélkül, „foghatónak” gondolt meccs...
– Igen, ezzel teljes mértékben egyetértek. Én viszont egy optimista, a jövőbe pozitívan tekintő személyiség vagyok. Ebben a mérkőzésben is meg lehet találni a pozitívumokat. Szerencsére még nagyon a szezon elején járunk, s bőven van időnk arra, hogy változtassunk azokon a dolgokon, amiken kell.
– Az első két találkozó alapján melyek azok a játékelemek, játékszituációk amelyekben a folytatásban feltétlenül előbbre kellene lépni a jobb szerepléshez? 
– Ez nem feltétlenül olyan dolog, hogy a támadás, vagy a védekezés bizonyos szegmense szorulna javításra. A legfontosabb, hogy mindig maximális energiaszinten, a lehető legélesebb mentális állapotban érkezzünk a soron következő bajnokira. Akkor jönni fog az, amiben javulni kell a pályán: agresszívabb, pattogósabb védekezés, valamint az első félideitől legalább három sebességi fokozattal gyorsabb támadójáték és az ahhoz párosuló kreatív, kombinatív játékkép.
– A harmadik fordulóban az előző idényben még az élvonalban szereplő, ám a kiesését követően jelentősen átalakult nyíregyházi gárda otthonába látogatunk. Mit kell tudni az ellenfélről, és milyen mérkőzésre számítasz vasárnap?
– A nyíregyháziak az első fordulóban, talán meglepetésre, kikaptak Budafokon, aztán viszont, szintén némileg váratlan módon, nagyon magabiztosan nyertek Jászberényben. Gyorsan, agresszívan kosárlabdáznak, sokszor kellemetlen, alacsony szerkezetben. Biztos vagyok abban, hogy sebességben nem lesz hiány vasárnap, kérdés, hogy ebben a tempóban melyik csapat tud majd jobb döntéseket hozni. Ez fogja eldönteni a találkozó kimenetelét. 

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .