A saját játékunkat kell játszanunk - még egy kicsit pontosabban, élesebben.
 
Múlt vasárnapi, bravúros nyíregyházi diadalát (84–82) – valamint könnyed keddi kupasikerét – követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hét végi, negyedik fordulójában a Jászberényi KSE (5., 2-1) csapatát látja vendégül együttesünk. A városi sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás előtt Dániel Péter vezetőedzővel beszélgettünk.
– Az egy héttel korábbi, TF elleni hazai találkozó után eléggé kritikusan értékelted a játékosok hozzáállását, s bár a nyíregyházi mérkőzést megelőzően már arról beszéltél, hogy sikeresnek tűnő csapatmegbeszélésen vagytok túl, őszintén, számítottál ilyen pálfordulásra?
– Egy picit másképp fogalmaznék. A hozzáállással semmi probléma nem volt és nincs is, a probléma inkább az volt, hogy időnként túllelkesedtünk a hétköznapokban és olyan „extra” dolgokat csináltunk az edzések mellett, amire egy profi sportolónak nincs szüksége. Ezeket kellett tisztázni. Tudom azt, hogy mire képes ez a csapat, hiszen minden nap látom őket. Tisztában vagyok azzal is, hogy fiatalságunkból fakadóan hullámzó lehet a játékunk, de amikor mindenki rendben van fizikálisan, mentálisan és lelkileg, az bizony hozhat ilyen szép sikereket.
– Noha kisebb hullámvölgyek be-becsúsztak, a csapat cirka harminchét-harmincnyolc percig támadásban és védekezésben is kimondottan magas színvonalon teljesített Nyíregyházán. Aztán a legvégén majdnem sikerült a tizenhárompontos vezetést leadni és ezáltal egy már megnyert meccset elbukni. Mi volt az oka a hajrábeli megtorpanásnak?
– Igen, lényegében rajt-cél győzelmet arattunk, végig mi diktáltuk a mérkőzés tempóját, alakulását. Hozzá kell tenni, fontos volt, hogy, pláne a második félidőben, több játékos is igen komoly sportolói karaktert mutatott, hiszen nagyon jól időzített triplákat süllyesztettünk el. A mérkőzés utolsó másfél percében pedig egy érdekes szituáció alakult ki. A Nyíregyháza amolyan „all-in” üzemmódba kapcsolt és mindent feltett egy lapra, beestek a tripláik, volt ami mellé még büntető is járt. Ilyen helyzetben két dolog történhet: vagy ez, vagy pedig az ellenkezője, amikor nem jön össze az első egy-két akció és a hátrányban lévő csapat feladja. Örülök, hogy így is sikerült megnyerni ezt a mérkőzést, az viszont látszik, hogy ezekben a helyzetekben még van hová fejlődnünk. De fogunk is!
– A mérkőzés összeképe alapján mindenesetre valóban nem kérdéses, hogy teljesen megérdemelten győztük le magasabbra taksált ellenfelünket. Az első két forduló gyengébb eredményei után egy ilyen siker nyilván mentálisan is nagy lökést adhat a csapatnak.
– Egy győzelem mindig jól jön, azonban hosszantartó örömködésre nincs lehetőségünk, hiszen hétvégén jön az újabb nagyon kemény megmérettetés.
– A hét közben nagyon magabiztos, közel hatvanpontos győzelmet arattunk az NB II-es Malév ellen. Szakmailag volt komolyabb haszna ennek a tulajdonképpen edzőmeccs jellegű kupatalálkozónak?
– Két pozitívuma mindenképpen volt. Egyrészt a srácok komolyan vették a feladatot és jó hozzáállással kosárlabdáztak, nem nézték le az ellenfelet. Másrészt a negyedik negyedben csak salgótarjáni nevelésű játékosok léptek pályára csapatunkban. Azt gondolom nagyon messzire kell visszatekinteni a klub történelmében ahhoz a tétmeccshez, amikor ez felnőtt szinten utoljára előfordult.
– A bajnokság negyedik fordulójában azzal a jászberényi gárdával találkozunk, amellyel a felkészülés során kétszer is összemértük erőnket. Mire kell különösen odafigyelni ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni szombaton?
– A feladatunk az, hogy a saját játékunkat játsszuk, még egy kicsit pontosabban, élesebben, mint egy hete. Szeretném látni a játékosokon, a csapatjátékon, a védekezésen a folyamatos fejlődést. Ha ez sikerül, elégedett leszek. Egyébként a két csapat tempójából ítélve azt gondolom, hogy egy élvezetes, látványos mérkőzésre lehet számítani.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .