„Dörzsöltek, tapasztaltak és általában stabilan hozzák azt, amit tudnak.”
 
A második félidőben kiváló dobóteljesítményt produkáló jászberényi gárdával szemben hazai pályán elszenvedett vereségét (67–90) követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának ötödik fordulójában a Budafoki KK (11., 1-3) otthonában vendégeskedik Dániel Péter legénysége. A BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnokban pénteken este fél nyolckor kezdődő összecsapás kapcsán csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk.
– Jól indult számunkra a múlt szombati, hazai meccs, s bár a kezdeti lendület támadásban hamar oda lett, többé-kevésbé jónak mondható védekezésünknek köszönhetően a nagyszünetig sikerült partiban maradnunk a jászberényiekkel.
– Igen, az első félidő teljesen rendben volt. Határozottan, céltudatosan védekeztünk és jó sebességgel, minőségi dobóhelyzeteket kialakítva támadtunk. Annyi porszem került a gépezetbe, hogy a szünetig 1/17-es triplamutatót sikerült villantanunk. Ez magasabb szinten is benne van a játékban.
– A fordulást követően viszont hamar megnyugtatóbbá tette előnyét a remek dobóformába lendülő vendéggárda, s míg ők egyre magabiztosabbá váltak, mi mintha kicsit korán beletörődtünk volna, hogy ez végülis nem a mi napunk. 
–  Azt gondolom egész más lett volna a mérkőzés lélektanilag, ha egy kicsit jobb százalékkal dobunk - de nem dobtunk. Meg kell tanulnunk azt, hogy lesznek olyan mérkőzések, amikor nem megy a dobás. Emiatt nem lehet elkeseredni, megoldást kell rá találni, elsősorban védekezésben. A harmadik negyed első felében többször is belehibáztunk a védekezésbe, amivel felépítettük a jászberényiek önbizalmát.  
– A heti felkészülés korántsem volt zökkenőmentesnek mondható, hiszen a csapat egyszer sem tudott a városi sportcsarnokban edzeni. Milyen munkát tudtatok végezni ilyen körülmények között?
– Sajnos a sportcsarnok egész héten foglalt egyéb, sporthoz nem köthető rendezvények miatt, ezért mi Szécsénybe ingázunk minden délután. Csapatedzés szinten, amit szerettünk volna, azt szerencsére meg tudtuk csinálni.
– Bár következő ellenfelünk újonc a Piros-csoportban, a budafokiak rengeteg, ezen a szinten óriási tapasztalatokkal bíró játékossal rendelkeznek, s különösen hazai pályán, mindenkire veszélyesek. Nyilván, mint minden csapatnak, nekik is vannak gyenge pontjaik, kérdés, hogy ismerjük-e, s a pénteki meccsen mennyire tudjuk majd kihasználni ezeket?
– A budafoki csarnok igazi oroszlánbarlang, csapatuk pedig tele van dörzsölt, tapasztalt játékosokkal, akik stabilan hozzák azt, amit tudnak és ritka a kilengés a játékukban. Próbáltunk néhány részletre figyelni, min kell igazítani a védekezésünkben ahhoz, hogy elvegyük a kedvenc helyeiket. Azonban a legfontosabb most is az lesz, hogy a saját játékunkra koncentráljunk maximálisan.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .