„Szeretnénk megmutatni, hogy hazai környezetben is tudunk jól kosárlabdázni.”
 
A listavezető PVSK otthonában elszenvedett tisztesnek mondható vereségét (71–86) követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hétvégi, hetedik fordulójában a hárommeccses sikersorozattal a háta mögött érkező Óbudai Kaszások (5., 3-3) csapatát látja vendégül együttesünk. A szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás előtt Dániel Péter vezetőedzővel beszélgettünk.
– Komoly erőfelmérő várt ránk múlt pénteken Pécsen, s összességében elmondható, hogy nem vallottunk szégyent a bajnokság egyik első számú esélyesével szemben. Szerinted mindent kihoztunk ebből a meccsből, ami benne volt számunkra, vagy maradt benned hiányérzet?
– Azt gondolom, hátul a szezon talán eddigi legjobb produkcióját hoztuk, a félpályás védekezésünk és a visszarendeződésünk is jól működött. A támadó oldalon viszont azért sokat hibáztunk. Amiről már sokszor beszeltem, a dobóforma egy dolog, bemennek a dobások, nem mennek be, bárkinek lehet jó, vagy éppen rossz napja. A problémánk inkább az volt, hogy nagyon sok labdát szórtunk el, amiből rendre demoralizáló kosarakat kaptunk. A harmadik negyedben is emiatt nyílt ki az olló a két csapat közt.
– Valóban, két és fél negyeden keresztül igazán szorosan tudtuk tartani az eredményt, végül azonban a listavezető „bedarált” minket. Erővel nem bírtuk a végét, vagy a rutin hiányzott?
– Az erővel nem volt probléma, viszont a harmadik és a negyedik negyedben is volt egy-egy olyan periódusunk, amikor hibát hiba követett támadásban, a PVSK pedig ezt könyörtelenül kihasználta. Ezért ők a legfőbb bajnokesélyesek, nagyon alacsonyan van ellenük a hibahatár és ezt most a saját bőrünkön tapasztalhattuk. A csapat mentális erejét, egységességét mutatja, hogy nem roppantunk össze akkor sem, amikor meglépett kicsit tőlünk a Vasút, többször is visszajöttünk a meccsbe és nem adtuk könnyen magunkat.
– A következő napokban eléggé besűrűsödik a program, hiszen szombaton bajnoki-, kedden kupa-, majd pénteken ismét bajnoki meccs vár a csapatra. Ez mennyiben kíván meg más felkészülést, mint a normál menetrend?
– A heti felkészülést ez még nem befolyásolta, a jövő hetet majd természetesen át kell gondolni. Az biztos, hogy másképp kell menedzselni a mindennapokat, hiszen nem csak két mérkőzést kell játszani, hanem kétszer kell utazni is.
– A hét végén viszont ismét idehaza lépünk pályára, ami eddig nem igazán hozott szerencsét, hiszen korábbban a TF és a Jászberény is győztesen távozott a városi sportcsarnokból. Szombaton egy jó formában lévő, de előzetesen szintén a verhetőnek tűnő ellenfelek kategóriájába sorolt rivális, az Óbudai Kaszások látogat hozzánk. Mit vársz a találkozótól?
– A Kaszások önbizalommal duzzadva érkeznek hozzánk szombaton, hiszen az előző három bajnokijukat egyaránt sikerrel zárták, ráadásul eltérő felépítésű találkozókat sikerült megnyerniük. A mi feladatunk ugyanaz, mint a korábbi hetekben: fejlődni a saját játékunkban és megmutatni, hogy hazai környezetben is tudunk jól kosárlabdázni.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .