Jó formában lévő, agilis rivális vár ránk a péntek esti északi rangadón.
 
Az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának nyolcadik fordulójában az északi rivális MEAFC-Miskolc (6., 4-3) otthonában vendégszerepel együttesünk. Az egyetemi körcsarnokban pénteken 17.30 órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Péter vezetőedző volt segítségünkre.
– Nem úgy kezdődött a múlt szombati, Kaszások elleni bajnoki, ahogy valószínűleg eltervezted, az első bő tíz percben a védekezés és a támadás sem működött olyan szinten, mint az előző néhány mérkőzésen. A Kaszások rukkoltak ki valami meglepő taktikai húzással, vagy egyszerűen csak lassabban lendültünk bele?
– A mérkőzés elején párszor belehibáztunk az eltervezett védekezésbe, valamint több olyan kosarat is szerzett ellenfelünk, amivel a mérkőzés előtt úgy voltunk, hogy rendben, ezeket szeretnénk, ha eldobnák és majd hosszú távon együtt élünk velük. Nem volt igazából semmi meglepő, szépen felkészültek a figuráinkból, de nem ezen múlott a lassabb kezdés.
– A második negyed közepétől már jobbára mi irányítottuk a játékot, komolyabb előnyt azonban nem sikerült kialakítani, így igazán csak a legvégén tudtunk fellélegezni. Mennyire érezted biztosnak a győzelmet, illetve milyen hatással lehet hazai szereplésünkre ez a siker a továbbiakban?
–  A mérkőzés elejétől kezdve magabiztos voltam, hiszen a kezdeti hibákat hamar orvosoltuk és ott a helyszínen és a visszanézett felvétel alapján is megérdemelt volt a győzelem. A második félidőben többször is volt olyan szituáció, amikor 5-6 pontos vezetésnél megtörhettük volna a Kaszásokat, de mindig kimaradt egy-egy helyzet és emiatt nem tudtunk igazán meglépni. A mérkőzés előtt és után is kiemeltem, hogy mennyire fontos volt ez a győzelem, ezzel lekerült rólunk egy kicsi nyomás, mivel megmutattuk, hogy na, igenis tudunk otthon is szépen játszani és nyerni, nem csak idegenben.
– A hétközi, nyíregyházi kupamérkőzésen érezhető volt, hogy nem akarod „kihajtani” a csapatot a pénteki bajnoki előtt, ennek ellenére tulajdonképpen tisztességgel helytálltunk, még ha a továbbjutásra nem is nagyon volt esélyünk. Melyek voltak számodra a keddi összecsapás legfőbb tapasztalatai, pozitívumai?
– Nagyon besűrűsödött a program, hiszen hat napon belül három mérkőzésünk is van, amiből ráadásul kettő idegenben. A „Cápák” nagyon éhesek voltak, nagyon motiváltan kosárlabdáztak. Ahogy mondod, a fő cél az volt, hogy senki ne kapjon olyan terhelést, ami esetleg a lábában maradna a pénteki bajnoki mérkőzésig. Mindenki nagyjából ugyanannyit játszott, ezért – az utazást leszámítva – jól beleillett ez a mérkőzés a heti felkészülésünkbe.
– Pénteken az újoncként eddig kimondottan jól szereplő Miskolc otthonába látogatunk. Milyen mérkőzésre számítasz, mire kell különösen odafigyelni a jó szerepléshez?
– Jó formában van a Miskolc, hazai pályán kifejezetten veszélyesek. Gyors, agresszív, agilis kosárlabdát játszanak, ezt mindenképp „meccselni” kell majd. Nincs új a nap alatt, a feladat ugyanaz, mint egy, vagy két héttel ezelőtt: ismét fejlődni egy kicsit és még pontosabban, még gyorsabban, még fegyelmezettebben játszani a saját játékunkat elől-hátul.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .