Nem ígérkezik könnyűnek, de megpróbálunk fogást találni a szigetszentmiklósi együttesen.
 
Pontgazdag, kiélezett mérkőzésen elszenvedett miskolci vereségét (97–103) követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának kilencedik fordulójában a dobogós helyen állomásozó BKG Príma Akadémia (3., 7-1) csapatával találkozik együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban pénteken este hat órától kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Péter vezetőedzővel beszélgettünk.
– Egy olyan gólpárbajba mentünk bele a múlt pénteki, miskolci meccsen, ami a két csapat játékstílusát ismerve elvileg nem nekünk kedvezett, s gyanítom előzetesen nem is úgy építetted fel a meccstervedet, hogy megpróbáljuk majd túldobni az ellenfelet. Végül mégis majdnem ez történt, hiszen sikerült szezoncsúcsot jelentő 97 pontot szereznünk, a csapat támadójátékára tehát egyáltalán nem lehetett panasz.
– A felkészülés alatt, illetve a bajnokság elején úgy tűnt, hogy csak vért-verejtéket izzadva tudunk majd annyi pontot összekaparni, ami elég lesz a győzelmekhez, ennek megfelelően a védekezésünk roppant feszes volt az első hét fordulóban. Azonban az elmúlt hetekben a támadó-hatékonyságunkon is sikerült több szintet emelnünk, aminek nagyon örülök. Azt tudtuk, hogy otthon a Miskolc nagyon eredményesen kosárlabdázik és sok pontot dobnak hazai pályán, ezért nem volt meglepő, hogy egy szórakoztató, élvezetes, kosarakban gazdag mérkőzést játszottunk.
– Bár kétségtelen, hogy a hazaiak (is) extra dobóformát fogtak ki, sok könnyű kosarat is engedtünk nekik, ami általában egyáltalán nem jellemző ránk. Mi volt az oka szerinted, hogy az utóbbi időben jól működő védekezésünk az egész meccsen nem tudott megfelelően összeállni, s végül – negatív szezonrekordot jelentő – 103 pontot engedtünk a MEAFC együttesének?
– Az már a mérkőzés első perceiben látszott, hogy ez sokpontos találkozó lesz, hiszen mindkét együttes hatalmas csapásszámmal indított és ahogy az eredmény is mutatja, nem enyhült a tempó annak ellenére sem, hogy a végjáték kiélezett volt. Visszanéztük a mérkőzést a srácokkal és találtunk azért jó pár olyan szituációt, amivel abszolút nem voltunk elégedettek, hiszen az egy dolog, hogy az ellenfél nagyon jól triplázott, de mindössze 39 pontot kaptunk kintről, ami kevesebb, mint a kapott pontok 40%-a. Nem ez volt tehát a legnagyobb probléma, hanem az, hogy nagyon sok könnyű kosarat kaptunk a festékből, és tizenegy támadó lepattanót hagytunk nekik, ami egy ilyen jó dobószázalék mellett megengedhetetlen. Van természetesen olyan része is a védekezésünknek, amin csiszolni kell még a mindennapokban.
– Azért is nagy kár a miskolci vereségért, mert a folytatásban egy rendkívül nehéz sorozat vár ránk, az alapszakasz odavágó körének hajrájában ugyanis szinte kivétel nélkül élcsapatokkal - a jelenlegi 2-5. helyezett Vasas, BKG, MAFC, Fót kvartett mellett a szintén jó erőkből álló és feljövőben lévő Cegléddel - találkozunk majd. Mennyire érzed vízválasztónak az előttünk álló öt fordulót?
– Minden vereségért kár, pláne az ilyenért, hiszen a miskolci találkozón nem kellett volna sok a számunkra kedvező végkifejlethez. Nem teszünk különbséget igazán ellenfelek között, a lényeg, hogy mennyire tudjuk ráerőltetni a saját játékunkat az adott riválisra. A kosárlabda szerencsére nem fekete-fehér, az sem mindegy melyik csapatnak ki fekszik jobban. Elképzelhető, hogy van olyan jelenlegi élcsapat, amelynek kellemetlen a mi stílusunk és van olyan gárda, amelyik egyelőre a tabella második felében helyezkedik el, de mégis hatékonyan tud ellenünk játszani. Persze, vízválasztó is lesz ez a néhány mérkőzés, hiszen szeretnénk megmaradni a középmezőny sűrűjében, amihez értelemszerűen mérkőzéseket kell nyerni.
– Következő riválisunk egy olyan gárda lesz, amelynek játékát ugyan már jó ideje töviről-hegyire ismerjük, az utóbbi években mégis alig-alig termett babér ellenük, konkrétan a legutóbbi tíz egymás elleni összecsapás közül kilencet elveszítettünk. Mindezek tudatában milyen mérkőzésre számítasz pénteken, az idén is remekül szereplő BKG együttesével szemben?
– A BKG az egyik mumusunk, amit az elmúlt évek egymás ellen vívott ütközeteinek eredményei is jól mutatnak. Azonban azt gondolom, hogy a csapatunk játéka, megjelenése és felfogása is merőben eltérő az előző évekhez képest. A szigetszentmiklósiak nem véletlenül állnak dobogós helyen, hiszen évek óta az ő támadórendszerük a leghatékonyabb a Piros-csoportban, ráadásul idén e mellé egy nagyon határozott védekezés is párosul. Jó formában vannak, hiszen az előző öt bajnokijukat megnyerték, mi viszont szeretnénk ezt a sorozatot megszakítani és megvédeni a hazai pályánkat.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .