Agresszívan, nagy tempóban játszó és jó formában lévő riválissal találkozunk.
 
A nyertes állásból, szoros végjátékban elbukott fóti találkozóját követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hét végi, 11. fordulójában a végső győzelemre is esélyes Újbuda MAFC (4., 8-2) csapatát látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Péter vezetőedzővel beszélgettünk.
– Az idény alighanem legfájóbb vereségét szenvedtük el múlt pénteken, hiszen néhány megingástól eltekintve közel 35 percig mi irányítottuk a fóti találkozót, melynek hajrájába még több mint tízpontos vezetéssel fordultunk. Sikerült már megfejteni, hogy mi történt az utolsó bő öt percben?
– Igen, ez valóban fájó vereség volt. Az utolsó pár percben kiestünk a szerepünkből, lassú, időhúzó támadásokat vezettünk, ami szemmel láthatóan nem fekszik nekünk. Ezekkel a „kibekkelős” támadásokkal magunkra húztuk a házigazdákat, akik a rutinos játékosaikra támaszkodva kihasználták a lehetőséget.
– Az előző szezonban is volt egy hasonlóan sokkoló vereségünk, Jászberényben, s akkor a találkozó után azt mondtad, hogy profi sportembereknek hamar túl kell tenniük magukat az ilyen csalódásokon, a következő összecsapások ugyanakkor azt mutatták, hogy néha nem is olyan könnyű ez. Ezúttal hogyan próbáltad, próbáltátok kezelni ezt a helyzetet?
– A tavalyi jászberényi túra után nehezen alakult a sorsolásunk, hiszen az U19-es válogatott összetartása miatt kedden már a nagyon fizikálisan játszó Vasashoz látogattunk. Most azonban volt egy hétvégénk pihenni és egy teljes hetünk rendezni a sorokat és készülni a következő bajnokira. A szokásos módon kezeltük a helyzetet. Az igazság az, hogy sok mindenen nem kell változtatnunk, mert a mérkőzések nagy részében jól játszunk. Apróságok kellenek nekünk ahhoz, hogy ilyen találkozók után győztesen hagyjuk el a pályát. A hét elején kielemeztük a fóti összecsapást, utána pedig pontosítottuk a saját dolgainkat.
– A naptári év, s egyben az alapszakasz odavágó körének utolsó három mérkőzése egyáltalán nem ígérkezik könnyű menetnek, hiszen a végső győzelemre is esélyes MAFC és Vasas elleni hazai fellépéseket követően még az előzetesen ugyancsak a mezőny első felébe várt Cegléd otthonába is el kell látogatnunk. Milyen céljaink lehetnek ezeken a találkozókon?
– Azt már többször is bemutattuk idén, hogy az élcsapatokkal szemben sem játszunk alárendelt szerepet, hiszen a PVSK és a BKG is megizzadt ellenünk. Célunk mérkőzésről-mérkőzésre ugyanaz: mindig egy kicsivel jobban játszani a saját elképzeléseink, a saját koncepcióink szerint. Biztos vagyok abban, hogy a heti edzésmunka és a meccseken mutatott jó periódusaink győzelmekben is meg fognak mutatkozni.
– A hét végi fordulóban az ötös győzelmi szériában lévő Újbuda MAFC csapatát fogadjuk. Mit kell tudni a riválisról, s részünkről mi szükségeltetik leginkább a bravúrhoz?
– Jó formában van következő ellenfelünk. Az újbudaiak nagyon agresszívan kosárlabdáznak a pálya mindkét oldalán, meghatározó játékosokkal rendelkeznek a periméteren és a palánk alatt is. Mindenképp „meccselni” kell az agresszivitásukat, a tempójukat, onnan indul minden.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .