Kétszer öt perc teljes kihagyás nem fért bele a mezőny egyik legjobb csapata ellen.
 
A bajnoki címre aspiráló újbudaiak, ahogyan azt a mezőny egyik leghatékonyabb támadógépezetétnek „tulajdonosaitól” várni is lehetett, kezdettől fogva igen magas csapásszámot diktáltak, amit azonban a szombat esti találkozó első néhány percében a mieink nem csak tartani tudtak, de némi meglepetésre helyenként felül is múltak. A reménykeltő rajtjukat főként Vas-Teplán, illetve a mindössze tizenhat esztendős Balázs Márton tripláira alapozó Dániel-fiak a nyitó felvonás derekán is 12–11-es előnyben voltak, ám ekkor a vendégek még néhány sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak, s pillanatok alatt elhúztak. A Pintér-Bordács páros vezette műegyetemi gárda a negyed második felében egy demoralizáló, 20–2-es futást produkált, alaposan kihasználva, hogy együttesünk támadó- és védőjátékának hatásfoka a meccs ezen szakaszában egyaránt a nullához konvergált (14–31). S bár a kisszünet után megint csökkent valamelyest a felek közötti sebességkülönbség, annyira azért nem, hogy a helyenként már ismét kimondottan szép akciókat vezető és többek között négy triplát is a helyére küldő Kalassaiék a látogatók magabiztos vezetését érdemben veszélyeztessék.
A 32–51-es állásról induló harmadik periódust Hargitai két duplája vezette be, s úgy tűnt, zónavédekezésével csapatunknak ugyancsak sikerült ellenfelét meglepnie. Bordács és Buzás be-betalált ugyan, ám a Kalassai és Karanfilovszki rendre felelni tudtak a MAFC szórványos kosaraira, így nemhogy nem távolodott tovább, de némileg közelebb is került egymáshoz a két alakulat. Monye Martin válasz nélkül maradt hét pontját követően pedig már-már úgy tűnt akár vissza is jöhetünk a meccsbe - 48–58-nál Lakits Andrásnak gyorsan időt is kellett kérnie. Ami azt illeti, a vendégek trénere igazán remek tanácsokkal szolgálhatott tanítványainak, akik a megbeszélésről visszatérve egykettőre rendbe szedték védekezésüket, pontosították és felgyorsítottak támadójátékukat, aminek köszönhetően a folyatásban ismét látványosan faképnél hagyták egyik pillanatról a másikra megint tökéletesen elbizonytalanodó riválisukat. Amíg Polgárdy és Katona távolról, Komma pedig a palánk alól szórták rendületlenül a kosarakat, a mieinknek az utolsó rövid pihenőig már egyáltalán sem sikerült növelniük pontszámukat. Az újbudai legénység 19–0-ás negyedzáró rohama nyomán a 48–77-nél kezdődő végső szakaszra túl sok kérdés ezáltal már nem is maradt, ennek ellenére egy kimondottan élvezhető, gólgazdag és tulajdonképpen kiegyenlítettnek mondható utolsó tíz percet produkált az ekkortájt már jobbára második sorát szerepeltető két csapat. Végeredményben a jó hírükre rászolgáló fővárosi piros-feketék egy felettébb magabiztos, harminckétpontos sikerrel növelték tovább immár hat találkozót felölelő győzelmi sorozatukat, míg a sorrendben negyedszer kapituláló Dániel-legénység jövő pénteken a Vasas ellen javíthat.
 
NB I/B, Piros-csoport, 11. forduló
Salgótarjáni KSE – Újbuda MAFC 74–106 (14–31, 18–20, 16–26, 26–29)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Sörlei, Domán, dr. Nagy Zs.
Salgótarján: Karanfilovszki 9/9, Balázs 3/3, Vas-Teplán 8/6, Hargitai 9/3, Lajsz 6. Csere: Váits 15/3, Ormai, Kalassai 10/6, Monye M. 10/3, Monye J. 2, Kiss Á. 2, Szabó D. Edző: Dániel Péter.
MAFC: Polgárdy 10/3, Pintér D. 5, Buzás 13/9, Bordács 16, Pápai 2. Csere: Biber 3, Katona B. 19/15, Kovács L. 8, Misek 8/3, Komma 19/3, Matejovics 3, Herló. Edző: Lakits András.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 10–9, 8. perc: 14–23, 14. perc: 18–39, 18. perc: 27–49, 23. perc: 38–56, 26. perc: 48–58, 32. perc: 50–79, 36. perc: 61–92.
Kipontozódott: Lajsz (32.).
 
Dániel Péter: – Az volt a meccs előtti elvárás, hogy mindenképpen meccselnünk kell az ellenfél fizikalitását, keménységét és onnan indulhatnak majd a kosárlabdaszakmai dolgok. Sajnos ez az első öt-hat perc után már nem sikerült, onnantól kezdve nem is igazán volt esélyünk. A harmadik negyedben még akadt egy jó periódusunk, amikor zavart tudtunk kelteni a MAFC támadásaiban és közelebb zárkóztunk, de amint beesett egy-két dobásuk és esetleg nem úgy alakult a pályán néhány dolog, ahogy szerettük volna, egyből összeomlottunk.
Lakits András: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Azt gondolom, hogy az első perctől kezdve olyan szinten teljesítettünk, ahogy szerettünk volna és a nagyszünetre már komoly előnyt tudtunk kialakítani, sőt akár nagyobb különbséggel is vezethettünk volna, tényleg jól játszottunk ekkor. Viszont ahogy a harmadik negyedet elkezdtük az elfogadhatatlan, nem szabad így kijönnünk az öltözőből, még egy magabiztos előny birtokában sem. Öt perc után azonban rendeztük a dolgokat, visszaállítottuk a korábbi különbséget, sőt még rá is tudtuk tenni arra. Örülök, hogy ilyen magabiztosan nyertünk ma, ez a jövő heti, PVSK elleni rangadó szempontjából is nagyon fontos. A Salgótarjánnak sok sikert kívánok a folytatásra!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .