Teher nélkül, felszabadulttan kosárlabdázhatunk a hátralévő mérkőzéseken.
 
Bár a Kaszások elleni sikerrel legfontosabb célját, a bennmaradás kivívását már teljesítette, két párharc még vár a Piros-csoport alsóházi rájátszásában együttesünkre. Dániel Péter legénysége elsőként az alapszakaszban tizedikként záró Jászberényi KSE csapatával találkozik – a továbbjutáshoz, miként az előző körben, ezúttal is két győzelem szükségeltetik. A miniszéria első meccsét szerdán este héttől Jászberényben, második összecsapását pedig pénteken fél öttől Salgótarjánban rendezik, míg az esetleges harmadik összecsapás (jövő kedd, 19:00 óra) pályaválasztói joga ezúttal a magasabban rangsorolt riválist illeti. A nyitótalálkozó előtt vezetőedzőnktől kértünk röpke helyzetjelentést.
– Előzetesen is kiélezett párharcot jövendöltél a Kaszások ellen, de azt talán te sem gondoltad, hogy a végén csupán egy-egy dobás dönt majd - szerencsére a javunkra. Miként élted meg a harmadik találkozó utolsó perceit, illetve az odáig vezető utat?
– Érdekes párharc volt. Az első mérkőzésen néhány újdonsággal megleptük az óbudaiakat, akik viszont a második találkozóra felkészültek ezekre és nagyon „éhesen” kosárlabdáztak. A mindent eldöntő, harmadik összecsapásra ismét megfűszereztük egy kicsit a dolgokat. A vége előtt pár perccel már úgy tűnt, hogy eldőlt a csata, ám ebben a periódusban elég rendesen földbeálltunk. A végén egyébként, a meccs teljes képe alapján, azt gondolom, megérdemelten nyertünk.
– Összességében melyek voltak a játék azon elemei, amelyek jól működtek részünkről a sorozatban, illetve mely szegmensekben teljesítettünk gyengébben?
– Az ellenfél támadólepattanózását csak az első meccsen tudtunk megfelelően limitálni. A kettő-kettő védekezést ugyanakkor az egész párharcban jól megoldottuk és összességében a támadójátékunk is megfelelően működött.
– A rájátszásra kitűzött legfontosabb feladatot már teljesítettük, a hátralévő fordulókra milyen szakmai, illetve helyezésekben mérhető célokat lehet megfogalmazni?
– Egyértelmű célunk a kilencedik hely megszerzése. Lendületben vagyunk, két hete maximális fordulatszámon pörgünk, ráadásul most már a hangulat is jóval felszabadultabb, mint a korábbi napokban, hetekben.
– Következő ellenfeleink a jászberényiek lesznek, akikkel szemben az alapszakaszban egy-egyes mérleggel zártunk. Milyen párharcra számítasz?
– A Jászberény ellen oda-vissza élvezetes mérkőzéseket játszottunk az alapszakaszban. Egy felszabadult, de nagyon kompetitív párharcot vizionálok.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .