Mindkét gárda idei első győzelmét szeretné begyűjteni a szombati összecsapáson.
 
Végletekig kiélezett küzdelemben, hosszabbításba torkolló mérkőzésen maradtak alul múlt pénteken a mezőny egyik legkomolyabb játékerőt képviselő csapatával szemben Dániel Péter tanítványai, akik a BKG-Príma Akadémia elleni hazai vereségüket a Piros-csoport hét végi, harmadik fordulójában az ugyancsak győzelem nélkül szerénykedő Jászberényi KSE (10., 0-2) otthonában próbálhatják meg feledtetni. A Bercsényi-tornacsarnokban szombaton 17.00 órakor kezdődő összecsapás kapcsán csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk.
– Ellentétes félidőket hozott a BKG elleni hazai összecsapásunk, melynek első húsz perce a mi szempontunkból igencsak rendben volt. Olyannyira, hogy ha kicsit jobban koncentrálunk az utolsó pillanatokban, akár tíz pont fölötti előnyt is vihettünk volna a folytatásra. Mindent megvalósítottak a srácok ebben a szakaszban abból, amit kértél tőlük?
– Igen, azt mondhatom, hogy az első félidőben szinte minden a terv szerint alakult. Ellenfelünk nem igazán talált helyzeteket mezőnyben, viszont a rengeteg büntetővel a játékvezetők sajnos „életben tartották” a vendégeket. Ennek ellenére is kétszámjegyű vezetéssel kellett volna a nagyszünetre vonulnunk. 
– A fordulást követően viszont már egyértelműen a rutinos vendégek akarata érvényesült. Mi változott részünkről ebben a periódusban, mit csináltunk rosszabbul, mint a térfélcserét megelőzően?
– Egyértelműen a védekezésünk színvonala csökkent. A kissé fellazuló emberfogásunknak köszönhetően „meccsbe hoztuk” a bajnokság legdinamikusabb pontszerzőjét, akit utána már nem is tudtunk igazán lelassítani. Besegítettünk olyan dobókról, akikről nem kellett volna, ennek az eredménye lett az, hogy ellenfelünk megfordította a mérkőzést.
– A harmadik és a negyedik negyed közepén is voltak olyan pillanatok, amikor már-már eldőlni látszott a találkozó a BKG javára, azonban mindkét alkalommal sikerült újítanunk és ismét nyílttá tudtuk tenni a meccset. Ez mindenképpen a csapat küzdőszellemét dicséri, viszont a többszöri felzárkózáshoz szükséges extra energiabefektetés a ráadásban eléggé visszaütött... 
– Ez mindenképp pozitív, hiszen bő három perccel a vége előtt már szinte teljesen vert helyzetben voltunk, de onnan is visszakapaszkodtunk és hosszabbításra mentettük az összecsapást. Viszont, ahogy említetted is, ott már nem volt érdemi esélyünk.
– Összességében melyek voltak a múlt pénteki összecsapás legfőbb tanulságai?
– Egyrészt, ha meg akarjuk verni a BKG szintű élcsapatokat, nem elég egy félidőnyi fegyelmezett védekezés. Másrészt az látszik, hogy amikor ilyen intenzitással és ilyen magas szintű fókusszal védekezünk, a megszerzett labdákból, a begyűjtött lepattanókból nagyon szép támadásokat tudunk vezényelni és kintről-bentről eredményesen tudunk kosárlabdázni.
– A hét végén azzal a jászberényi csapattal találkozunk, amellyel kapcsolatban jó és rossz emlékeink egyaránt vannak a közelmúltból. Persze nagy kérdés, hogy mennyire lehet kiindulni a tavalyi párharcokból, hiszen a nyáron a miénkhez hasonlóan Puskás Artúr együttesének kerete is jelentősen átalakult. Mit kell tudni a JKSE jelenlegi csapatáról és milyen mérkőzésre számíthatunk szombaton?
– Nem venném alapul a tavalyi párharcokat. A berényiektől több kulcsjátékos is távozott, viszont a nyáron igazoltak két rutinos, sokat látott húzóembert az amerikai James Kinney és Csaba Gyuri személyében, emellett megtartották a tavalyi fiatal mag nagy részét. Két vereség után biztosan győzelmi szándékkal lépnek majd pályára, de mi is erre fogunk pályázni minden erőnkkel.

Következő mérkőzés

Jászberényi KSE

Salgótarjáni KSE

2024. október 12., szombat, 17.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .