„Frissen feljutott együttesről van szó, mégis nehéz őket újoncnak titulálni.”
 
Nagyszerű jászberényi sikerét követően az NB I/B, Piros-csoportos pontvadászat negyedik fordulójában a jó erőkből álló Dávid Kornél KA csapatát (4., 2-0) látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban pénteken délután öt órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Péter vezetőedző volt segítségünkre.
– Nem titkoltan győzelmi reményekkel vártad a múlt szombati, jászberényi meccset, ám arra gondolom te sem számítottál, hogy ilyen fölényes magabiztossággal tudjuk majd begyűjteni idénybeli első sikerünket. Miben látod a nagy különbség legfőbb okait?
– Az első két bajnokijuk után láttuk azt, hogy mire számíthatunk a jászberényi gárda ellen. Elsődleges célunk az volt, hogy elvegyük tőlük a könnyű gyorsindításos kosarakat és lelassítsuk őket. Ez sikerült is, hiszen nagyon sokszor kellett felállt védelem ellen támadniuk. Természetesen Kinney távolléte is hátráltatta a jászságiakat, viszont alapvetően az ő játékára és limitálására készültünk leginkább. 
– A kiváló csapatmunkán túlmenően néhány remek egyéni teljesítmény mellett sem lehet szó nélkül elmenni, a bemutatkozó meccsén még meglehetősen idegenül mozgó Antrell Charlton például úgy tűnik kezd egyre inkább beilleszkedni.
– Mindent a védekezésünk határozott meg. Abból kiindulva sokszor szép és eredményes támadásokat vezettünk. Nem nézzük, hogy kire jönnek ki ezek a helyzetek, rendszerszinten gondolkodunk és több olyan játékosunk van, aki képes helyzeteket kreálni és olyanok is, akik ezeket a helyzeteket pontokra tudják váltani.
– Az előző szezonban ugyancsak a harmadik fordulóban arattuk első győzelmünket, s utólag úgy tekintettél vissza arra a nyíregyházi bravúrra, hogy a csapat igazán akkor találta meg az identitását. Lehet ez a jászberényi diadal is egy hasonló fordulópont az új összetételű gárda életében? A srácok önbizalmának mindenesetre, nyilván, nem tett rosszat a kiütéses siker...
– Már a BKG ellen is nagyon sok pozitívum volt, nem lett volna eget rengető, ha már ott sikerül begyűjteni az idei első győzelmünket. Jókor jött igen, alapvetően mindig jókor jön egy győzelem, de most tényleg nagyon fontos volt, hogy ne kerüljünk lépéshátrányba a bajnokság elején.
– A heti felkészülésünk nem alakult igazán ideálisan, hiszen a létesítmény más irányú foglaltsága miatt a városi sportcsarnokban nem tudtunk labdás foglalkozásokat tartani. Mindezek ellenére sikerült elvégezni a tervezett munkát?
– Valóban nem ideális ez a helyzet, pláne nem egy hazai mérkőzést megelőző hetén. A csapatszintű dolgokat mindenesetre így is sikerült megvalósítanunk, hiszen ettől függetlenül a hét minden napján tudtunk edzeni, készülni a soron következő összecsapásra.
– Amikor is a Zöld-csoport előző évi bajnokát, a felsőházban is két győzelemmel bemutatkozó Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttesét látjuk vendégül. Mit kell tudni a székesfehérvári gárda összetételéről, erősségeiről és - esetleg támadható - gyenge pontjairól?
– Annak ellenére, hogy valóban frissen feljutott együttesről van szó, mégis nehéz őket újoncnak titulálni. A Szabó Zsolt - Tóth Péter - Zsarko Djurics trió például több évnyi A-csoportos tapasztalattal rendelkezik, de rajtuk kívül is számos, már Piros-csoportos szinten is bizonyított játékos alkotja a keretet. Merőben más stílusú lesz ez találkozó, mint a múlt heti, Jászberény elleni. A fehérváriak lassabb, kontrollkosárlabdát játszanak, kristálytiszta szerepekkel és nagyon egyértelmű hierarchiával. A feladatunk az lesz, hogy kimozdítsuk őket a komfortzónájukból. Ehhez szükségünk lesz szurkolóink segítségére is. Két héttel ezelőtt is jó hangulatban játszhattunk hazai pályán, bízom benne, hogy ez most is így lesz, és ezúttal győzelmet ünnepelhetünk a városi sportcsarnokban.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Dávid Kornél KA

2024. október 18., péntek, 17.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .