Önbizalommal telt, fizikálisan és mentálisan is erős riválist látunk vendégül.
 
A jó erőkből álló Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttesével szemben ragyogó játékkal kivívott, fölényes sikerét (99–67) követően a Piros-csoport hét végi, ötödik fordulójában ismét hazai közönség előtt lép pályára együttesünk. A szombaton 17 órakor kezdődő TF-Budapest (10., 1-3) elleni összecsapás kapcsán Dániel Péter vezetőedzővel beszélgettünk.
– Ahogy azt a múlt pénteki mérkőzés előtt is kiemelted, teljesen más stílusú ellenfél várt ránk a DKKA elleni összecsapáson, mint egy héttel korábban Jászberényben, azonban, miként azt az eredmény is mutatja, a srácok ezt a feladatot is nagyon szépen megoldották. Melyek voltak az újabb magabiztos siker legfontosabb összetevői?
– Tudtuk, hogy a DKKA nagyon erősen kezdi mérkőzéseit, ezért rendkívül fontos volt, hogy az első negyedben ne engedjük ellépni őket. Ezt sikerült is elérni, hiszen, ha nem is nagy különbséggel, de megnyertük az első tíz percet is. A folytatásban pedig fokozatosan tudtunk meglépni ellenfelünktől. Szintén lényeges volt, hogy a mérkőzés nagy részében a védekezésünk jól működött, aminek köszönhetően ismét sikerült hetven pont alatt tartottuk aktuális ellenfelünket.
– Két ilyen remek teljesítménnyel kivívott, s talán a vártnál is magabiztosabb diadalt követően nyilván nem feltétlenül időszerű a kérdés – bár egy edző, gondolom, sohasem lehet teljesen elégedett –, de látsz még olyan elemeket a csapat játékában, amelyek feltétlenül javításra, csiszolásra szorulnak a későbbiekben?
– Rengeteg ilyen dolog van, persze, mind támadásban, mind védekezésben. Minden csapat készül az ellenfelekből, így hétről hétre meg kell újulni, nem szabad megelégedni azzal, hogy egy-egy mérkőzésen működött egy adott koncepció. Ez a szép ebben a sportágban, hogy többféle rendszerrel, struktúrával lehet sikereket elérni. Ezért nekünk is pontosítani kell a meglévő elképzeléseinket és emellett folyamatosan új dolgokat kell beépíteni a repertoárunkba.
– Négy fordulót követően kettő-kettes mérleggel a csoport hetedik helyén állunk. Előzetesen aláírtál volna egy ilyen rajtot, vagy van benned esetleg némi hiányérzet a csapat eddigi szereplésével kapcsolatban?
– Nem igazán számolgatunk ilyen tekintetben előre, hogy a következő iksz meccsből meg kéne nyerni ennyit és ennyit. A hét nagy részében azért dolgozunk, hogy sikeresek legyünk a hétvégén. Jó, hogy nyertünk két meccset, de két vereséggel kezdtünk. Ráadásul igen nagy az adok-kapok egyelőre a Piros-csoportban, egy pillanatra sem lehet megnyugodni, vagy hátra dőlni.
– A következő három fordulóban a gyengébb idénykezdést produkáló TF és Miskolc csapatai látogatnak Salgótarjánba, illetve a két hazai összecsapás között ellátogatunk az eddig hozzánk hasonlóan ötvenszázalékos mutatót produkáló Nyíregyháza otthonába. Ez a sorozat akár vízválasztó is lehet abból a szempontból, hogy merrefelé indulunk meg a táblázaton...
– Ahogy az imént is említettem, próbálunk mindig a soron következő riválisra koncentrálni. Nem az a társaság vagyunk, akik csak úgy a kisujjukból kirázzák a győzelmeket. Nagyon nagy a hangsúly nálunk a hétköznapokon. Van egy alapkoncepciónk támadásban és védekezésben is természetesen, de ezeket mindig finomhangolni kell az alapján, hogy mi lehet működőképes. Következő ellenfelünk például teljesen más játékot játszik, mint eddig bármelyik csapat, amellyel találkoztunk.
– Ez a bizonyos következő ellenfél, vagyis a TF-Budapest egy hozzánk hasonlóan jórészt fiatalokból álló együttes. Ugyan a fővárosiak egy kiütéses kaposvári vereséggel nyitottak, azonban a folytatásban a DEAC és a BKG csapatait is alaposan megszorongatták, a jászberényieket pedig legutóbb, kétszeri hosszabbítást követően, le is győzték. Mindezek fényében mire számíthatunk a szombati mérkőzésen?
– Valóban sok a fiatal a TF-nél, azonban a kezdőcsapatunkban van két olyan „rutinróka” is, akik hosszú évek, vagy akár évtizedek óta meghatározó szereplői a magyar kosárlabdának. Tele vannak önbizalommal, több kreatív kosárlabdázóval is rendelkeznek és remek fizikai, illetve mentális állapotban vannak. Nem véletlenül tudtak megnyerni egy kétszeri hosszabbításos meccset. Nagyon bízom benne, hogy a múlt heti mérkőzésen felbuzdulva most szombaton még többen jönnek ki a városi sportcsarnokba, hogy hozzásegítsenek minket egy újabb hazai sikerhez!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

TF-Budapest

2024. október 26., szombat, 17.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .